APP plakalar, sürücülerin estetik amaçlarla tercih ettiği yeni nesil araç plakalarıdır. Kişiye özel bir şekilde tasarlanan araç plakaları daha dikkat çekici özelliklere sahip olur.

APP Plaka Nedir?

Farklı renk ve yazı stilleri kullanılarak sıfır veya 2. el otomobile kişiselleşmiş bir görünüm kazanmaya hizmet eden APP plakalar her geçen gün daha çok karşımıza çıkmaktadır.

APP Plaka Ne Demek?

Gittikçe yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte app plaka ne demek diye soran araba sahipleri gittikçe artmaktadır. App plaka standart plakaların dışında tasarlanan kişiselleştirilmiş plakalardır. Bu plakalar kişinin tercihleri doğrultusunda hazırlanabilir. Standart renklerin yerine tercih edilen farklı renklerin ve özel yazı tiplerinin kullanıldığı plakalardır. Ancak app plakalar tercih edilmeden önce araç plakalarının kimi yasal gereklilikleri sağlaması gerektiğini de unutmamak gerekmektedir. Peki app plaka yasak mı?

APP Plakanın Özellikleri

APP plakaların amacı, araç sahiplerinin kişiselleşmiş ve şık bir görünüm elde etmeleridir. APP plakalarda yer alan özel bir hologramlar, çeşitli renkler ve fontlar araç sahibinin tercihlerine göre hazırlanabilir. Bu sayede, araçların diğer araçlardan farklı bir görünüme sahip olması amaçlanmaktadır. APP plakalarda QR kod ve mikro yazı gibi farklı tasarımlar görmek mümkündür. Bu plaka tasarımları, görsel açıdan daha çekici ve modern bir görünüm sunması nedneiyle suklıkla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Öte yandan yetkili kurumlar tarafından üretilmeyen app plakaların kimi yasal yükümlülükleri söz konudur.

APP Plaka Yasak Mı?

Trafiğe app plakalı araçla çıkmanın kimi yaptırımlara neden olacağını hatırlamak önemlidir. App plakalar 6047 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ndaki düzenlemelere göre yasaklanmıştır. Söz konusu plakaları kullanan kişiler tespit edildiğinde para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle geçerli olan standart plakaların kullanımı son derece önemlidir. Böylece trafikte güvenlik ve düzen için bireysel sorumluluk sağlanmış olur.

APP Plaka Cezası Ne Kadar?

Her ne kadar şık bir görünüm elde edildiği düşünülsede yasadışı bir şekilde APP plaka sahibi araçları yakalandığında para cezası verilmesi söz konusudur. App plaka cezası 750 TL’den başlayarak ilk 15 gün içinde yapılan ödemelerle değişebilen idari para cezası tek seferlik değildir. Bundan sonra standart plakalarla değiştirilmediğinde tespit edilen app plakalar için tekrar ceza kesilebilmektedir. Öte yandan söz konusu duruma göre araçlar trafikten dahi çekilebilir.

APP Plaka Muayeneden Geçer mi?

Standart plakalar gerekli olan renki font ve boyutlar ile araç muayenesinde Türkiyi çapında yetkili olan TÜVTÜRK standartlarında olmalıdır. Bu standartlara uyulmadığında aracın muayeneden geçmemesi söz konudur.

Mühürlü APP Plaka Nedir?

App plakaların çeşitli kurumlarca üretildiği ve mühür konularak kullanıldığı da görülmektedir. Ancak resmi kurumlarca üretilmeyen bu plakaların geçerliliği de söz konusu değildir. App plakalar trafikte güvenliği ve düzeni tehdit eden unsurlar olarak görülmektedir. Bu nedenle kullanımları yasaklanmıştır. Mühürlü de olsa app plakaların kullanımları yasal riskleri de beraberinde taşımaktadır.

Tanoto İhale olarak sizlere araç ihale hizmeti sunmaktayız. Ayrıca tanfilo üzerinden filo kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. İhaleden satılık araç arayışında iseniz siz de sitemizdeki ihaleleri takip ederek aradığınız araçlara kolayca ulaşabilirsiniz.

×
×
×